onsdag 23 maj 2012

15 månader




Idag blir Gustav 15 månader, hur galet som helst!

Nu har han lärt sig att gå ordentligt, ja det har han gjort sen han var ca 1 år men man ser verkligen framstegen. Springa är inget han "kan" än, men det kommer nog när som helst.
Han har fått fyra tänder uppe och fyra tänder nere och han använder dom mer än gärna när han blir arg, inte bra!!
Han säger tack/tacktack när han får något eller ger något, pekar på det han vill ha och "säger" à à.
När man går eller kommer är han snabb på att säga Hej/hejhej/hejda och han vinkar som en tok.
Mamma är ordet han kan tjata, tjata och tjata tills jag svarar. Då kommer det oftast en hel obegriplig ramsa och det pekas för fulla muggar.
Andra ord han säger är Pappa och titta.
Lampa heter bampa och han säger "ba" till både napp och boll, men det är lätt att veta vad han menar för han pekar nästan alltid. Bolibompa- "bombom","bompa" är också ett ord han säger när han ser bolibompadraken.
Han härmar djur och de han kan nu när hästen, hunden och fågeln.
För övrigt så går munnen i ett, hela tiden kommer det nya ljud och ramsor och han härmas väldigt mycket.
Han dansar till all musik och klappar gärna med men man märker också väldigt tydligt vad han gillar och inte.
SnutteKaninen, eller kaninis som vi kallar den, drar han runt på var han än är, frågar man vart den är vet han till 99% vart han lagt den. Att sova utan den är näst intill omöjligt (det går men han blir lugn och trygg så fort han får den) nappen vill han gärna ha både dagtid och nattetid men jag brukar ta den när han leker och oftast åker den ut när han somnat.
Han klättrar som en liten apa och är smidig som en katt. Att ta sig när upp och ner från möbler, trappor och högre kanter är inga problem, ända från början har han varit väldigt försiktig och backat ner, man är inte alls så nervös att han ska trilla och slå sig (oftast) vilket är superskönt! :)

Ja det var lite om vad vår lille kille kan och gör, har säkert glömt en hel del men det är så svårt när man väl sitter och skriver ner det.


Grattis på din månadsdag min stora lilla plutt! Finaste ungen i världen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar